zondag 16 maart 2008

Zondag 16 maart 2008

Om 7 uur uit de veren want we gaan naar Antwerpen, naar de film. Een avant-première van HORTON een tekenfilm in Metropolis Antwerpen. Sarah had vannacht schrik in haar bed, er hing gisterenavond een rare geur precies iets verbrands of rook van een sigaret in de badkamer en ze was er niet gerust in. Om half twee sliep ze nog niet, heb ze dan in ons bed laten komen en ben dan zelf in haar bed gekropen. De commentaar vanmorgen was goddelijk. Ze had niet veel plaats gehad in bed van papa amai die nam nogal plaats in en dan sloeg hij een been over haar benen (ze doet dit zelf ook als ze eens bij mij slaapt) en heeft ze hem een duw gegeven en dan sloeg hij zijn arm rond haar en dan kreeg hij weer een duw en gromde hij van "zeg wat nu" en toen hij dan vanmorgen wakker werd was zijn eerste zin "wat doe jij hier in bed" en kreeg hij al de volle lading van zijn dochter dat het geen lachertje was om bij hem in bed te liggen, want amai.
Ik lag ondertussen te gniffelen in Sarah's bed, hoewel zo goed had ik ook niet geslapen hoor, om het uur wakker. Iedereen uit bed, in de start blokken en weg naar Antwerpen. De GPS stuurde ons via de Ring van Brussel, ja dag Jan, via Zemst en zo de autostrade op,dik tegen de zin van Danny maar enfin. We zouden te laat komen, niks van, nog een afrit op de ring van Antwerpen gemist en toch waren we nog dik op tijd. Er stond op de parking van Metropolis een echte olifant, het personnage Horton is namelijk een olifant,maar dat beest op de parking was volgens mij toch duidelijk op zijn "retour". Er stond al een flinke rij mensen te wachten aan een tentje van VTM waar men ons de inkom bewijzen zou geven. Er waren nog een aantal kankerpatientjes, we hadden de uitnodiging voor de film van de thuiszorg van de kinderkliniek.
Gezien dat toch lang wachten was, ging de mama van Pol toch eens horen hoe dat zat ivm de kankerpatientjes, er waren er toch die niet te lang in de rij konden blijven staan en ja hoor we mochten "voor" om toegangsbewijzen te krijgen. En dan konden we naar boven via een trap met brede treden, een geluk want met die krukken is dat niet evident. Seppe, Jasmine, Benjamin, Rick en Bram waren er ook met hun familie. Boven hebben we nog een half uurtje gewacht en dan mochten we binnen, helemaal de gang door, trap naar beneden !, vestiaire en daar stonden dan tafels enz voor het ontbijt, fruitsap, koffie, boxen voor de kinderen enz...
Ondertussen liep het er al aardig vol en waren er ook al een hoop BV's met hun kinderen. Dan naar de filmzaal ons geïnstalleerd. Kurt Rogiers verzorgde de presentatie en dan begon de film.
Horton is een film van dezelfde makers als Ice Age. Van hetgeen ik van de film gezien heb, niet slecht, goede scenes en best wel grappig. Sorry maar ik val in slaap waar ik zit. Daarna nog effen naar Whoville, daar waren frisdranken, snoepjes, suikerspinnen, borrelhapjes, spelletjes enz... Enige min punt voor de kankerpatientjes : iedereen grabbelde maar in die snoepjes enz... niet echt hygienisch maar ja daar zit VTM of wie dit ook organiseerde niet mee hé met voorverpakte snoepjes enz ...
Danny en Sarah hebben een paar foto's genomen met BV's. Sarah glunderde, ze vond het leuk. Dan kreeg ze honger en wou ze naar oma en peter. Wij dus naar Baal, daar in 't Kapitel gaan eten en dan naar oma en peter. En ja, daar zat ik ook te slapen in de zetel, 't is te zeggen mij ogen vallen dicht maar ik hoor nog alles wat er gezegd wordt, dat beloofd voor volgende week in GHB !
Sof, Gunther en de kids kwamen ook. Leuke bedoening maar wel wat vermoeiend voor Sarah, ze is blij dat ze haar nichtjes en neefje ziet maar is ook blij als ze weer weg zijn, 't ja 't zijn levendige gastjes en Sarah moest vroeger zeker niet onderdoen. Nog wat op de computer gespeeld en dan besluiten we ook naar huis te gaan. Prompt gaat ze liggen als we thuis zijn, pffff 't was heel plezant maar ze is stik op. Morgen is weer een andere dag en hopelijk mogen we opstarten met de chemo zodat we verder kunnen aftellen.