woensdag 11 juni 2008

3DE LAATSTE CHEMO

Maandagmorgen op ons gemak naar GHB. Onderweg bleek het niet druk te zijn maar zoveel drukker was het op de afdeling zelf. We kregen een kamer toegewezen rechtover Catalin. Sarah hield haar hart al vast voor de nacht want dat ventje kan een keel open zetten. Enfin bloedwaarden ok en er mocht opgestart worden. Haar laatste Doxurubicine nu wordt het menens met het aftellen. Met haar rugzakje kan ze zich redelijk vrij bewegen, in ieder geval beter dan met die infuuspaal en die krukken er dan nog bij. Ze krijgt quasi onmiddellijk les, want de tijd begint zowat te dringen. In juli wordt er geen les meer gegeven, half augustus moet ze haar examens afleggen en er moet voor een paar vakken toch nog wat stof er door gepompt worden. Maar ze ziet het zitten en neemt vol goede moed zelfs nog een 4de uur les aan voor de dinsdag. Als dat maar goed komt.
Dinsdagmorgen, Sarah heeft slecht geslapen Catalin blijkt een nachtelijk concert gegeven te hebben, ik heb er niets van gehoord maar Sarah blijkbaar wel. De juffer was dus niet echt uitgeslapen en flink humeurig maar desalniettemin doorspartelde ze zonder morren haar 4 uren les,waarvan 2 u wiskunde. Ondertussen zaten wij op de gang te roddelen over de papa's en hun dochters enfin de relatie sinds de dochters ziek zijn en zo te horen is het overal ongeveer hetzelfde liedje, de papa's zijn plots overbezorgd en de dochters vinden dat verstikkend en dat geeft soms zo van die gensters en dan voelen de papa's zich verstoten en uitgesloten en miskend enz... 't ja het is niet zo evident allemaal en ze doen toch zo hun best die papa's.
's Avonds naar het EK voetbal gekeken of wat had je gedacht. Tegen het einde van de match sliep Sarah en kon ik beginnen te zappen of er nog iets op tv was , veel was er niet dus tv uit en oogjes dicht en snaveltjes toe.
Woensdagmorgen, deze keer heeft ze wel doorgeslapen en heeft Catalin een vrij rustige nacht gehad. Terug 2 u les en dan is het wachten geblazen tot de Doxurubicine volledig doorgelopen is. Rond 15u30 is het zover. Alles staat al gepakt en gezakt. Naald uit portacath verwijderen en we kunnen weg, maar eerst nog dag zeggen tegen een paar patientjes die nog effen moeten blijven. 1,5 week thuis en dan 1 week vakantiekamp in Spa en op 30/6 starten we de voorlaatste MTX dan wordt het menens, dan is het einde van de chemo's heel dicht bij.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Veel sterkte nog voor de laatste 3 sessies!
Begint de volgende trouwens niet op 30/6 ipv 30/9?

Tot binnekort,
Gunther.

Anoniem zei

Misteld!
2 sessies

Anoniem zei

Nooit zo goed in wiskunde geweest hé ;-)
grtz
Gunther