woensdag 16 juli 2008

DE LAATSTE YIPPIE YEAH !

Maandag : goed op tijd vertrokken opdat ze niet te laat zouden starten met de chemo dat wil dan ook zeggen hoe vroeger we donderdag naar huis mogen ! Onderweg bijna geen verkeer, de bouw is met vakantie en dat merk je goed aan het verkeer. Op de parking van GHB bleek ook plaats te over e zijn, behalve dan aan de inschrijvingen, daar was het enorm druk, we trokken nummer 22 en ze waren bezig aan nummer 5 .... Sarah ging al naar boven, ze ging tussen die hoop mensen niet zitten wachten en gelijk had ze. Toen ik boven kwam was ze al aangeprikt en was de bloedafname al gebeurd. Danny belde me om te zeggen dat de loodgieter die moest komen ivm de badkamer die we verbouwen niet was komen opdagen, zou pas woensdag komen een ferme streep door onze planning. Bloeduitslag was goed : ze kon starten. Rond 13 u heeft men de chemo aangehangen - loopt 4 uur en dan begint het spoelen. Kiné's komen langs om Sarah's spieren "te testen" . Het zijn weer andere stagiaires dat wisselt hier dat het schoon is en telkens moet de uitleg opnieuw gegeven worden.
Dinsdag : rustige nacht gehad ze ziet er vrij goed uit voor een 2de dag. Kiné's komen haar halen om boven te gaan oefenen. In de namiddag komt Bram effen op bezoek, moest op controle komen en de mama had ook een afspraak ivm haar hand. Devinia is ook op controle moeten komen en komt ook effen dag zeggen. Esther toont ons wat flexibiliteit is , ze draagt het eten rond (durft te gaan wedden dat ze in minder dan 10 min alle patientjes van hun avondmaal heeft voorzien) ze loopt de benen onder haar lijf uit en het zweet staat op haar voorhoofd. Aan Mailaika geeft ze een zeepbellendoosje Malaika beleefde het half uurtje van haar leven al kraaiend probeerde ze de zeepbellen te pakken te krijgen en de lange duur blies ze ook zelf zeepbellen.
Woensdag : rustige nacht en ze wordt wakker met spierpijn in haar rechter beer. Overdaad schaadt ! Heel waarschijnlijk en zelfs vrij zeker van dat ze wat te intensief bezig geweest zijn die jonge stagiaires en wat blijkt Jan heeft van hetzelfde laken een broek, alleen kan hij zelfs niet op zijn been steunen. Dat beloofd. Ze kan toch naar de speelzaal naar Katrien waar ze pizza gaan maken Steffi, Maarten, Chelsea en Sarah snijden de verse groenten en daarna als de pizza versierd en gebakken is eten de 4 musketiers de pizza op. Anne die vroeger op dagzaal met de kindjes tekende en knutselde komt eens effen dag zeggen samen met haar dochtertje. En ook Jasmine komt dag zeggen, ze moest ook op dagzaal zijn voor controle. Ze zag er echt goed uit.
Lien viert vandaag haar 18de verjaardag en we zijn dus een verjaardagsliedje gaan kwelen voor haar. In de namiddag heeft Maarten dan ook nog popcorn klaargemaakt en uitgedeeld. De stagiaire kiné is langs gekomen maar kreeg Sarah niet meer mee naar boven om te oefenen ze kreeg haar amper uit bed om eens rond het bed te stappen. Daarna is er nog een "echte" kiné komen checken of ze effectief wel spierpijnen zijn die Jan en Sarah hebben ze vertelde er doodleuk bij dat dat morgen meer dan waarschijnlijk nog wat erger zal zijn. Sarah is van miserie onder de dekens gekropen en inslaap gevallen. Bloedspiegel 0,24 dus nog niet naar huis wachten tot morgen ! We nemen ook nog enkele foto's oa met Esther en daar is "gewoon" gewoon niet goed genoeg het moet speciaal zijn - bij Bram was ze op de kast gekropen omdat Bram haar (volgens haar) altijd de kast op jaagt en bij Sarah is ze fopspenen gaan halen en bij Sarah in bed gekropen. Een echte zotte hollandse mus !
Donderdag: zéér slecht geslapen brr wat was me dat. Sarah heeft nog meer spierpijnen dan woensdag en Jan is er ook niet over te spreken. Sarah gaat bij Tine zeuren om vroeger bloed te prikken en ja het mag. De cliniclowns komen langs, Bolleke heeft weer een nieuw madame bij : Escargot. Een slak dus is Sarah's commentaar. Ook hun "chef" is er bij. Die zou graag hebben dat we Bollekens "boekje" eens open doen, ja zeg tarara niks van. Hij is wel wreed jaloers als ik Bolleke de kleine attentie die we ook voor verpleging, logistieken en dokters hebben voorzien geef, want op de achterzijde staat "Goed voor een duveltje" iets dat nog afgesproken is tussen Bolleke en de papa maar waarvan nooit iets in huis gekomen is. Papa moet maar eens mailen naar de cliniclowns en dan komt dat wel dik in de chakoche..., 't zal wel ja. Ondertussen gaat Sarah samen met Maarten en Chelsea weer pizza maken bij Katrien. Deze keer maken ze de deegbodem ook zelf (amai). Ondertussen krijg ik de uitslag van de bloedspiegel : ok alle bloedwaarden staan "goed"we mogen naar huis. Jaja maar eerst wachten op die pizza hé die was nog niet klaar. We hebben in de loop van de voormiddag onze doosjes met een kleine attentie ook uitgedeeld en in de kastjes gepropt van diegenen die niet op dienst waren. Mochten we per toeval iemand vergeten zijn - sorry hoor we hebben er nog een paar over (voorziene overschot) dus genen paniek. Voor Dr Renard hadden we ook een bloemetje voorzien, Rudolpha het rendier (alias Ilse met de rode neus - is snip verkouden) was jaloers dat zij geen bloemetje kreeg. Op de afdeling mogen geen bloemen zijn maar als ik ergens een wei tegen kom met veel pissebloemen wil ik wel een ruikertje voor haar gaan plukken. Dus als er zich iemand geroepen voelt om Ilse te plezieren : een ruikertje pissebloemen (zo van die geel hé) en dat mens is weer gelukkig. Ze moest het weten maar ik heb toch veel goesting om haar "iets" te lappen. Wij dus naar huis, onderweg zit Sarah te zeuren over de badkamer die een werf is, alles is uitgebroken en we moeten ons wassen zoals in overgrootmoeders tijd in een kommetje met heerlijk fris koud water. Wat me een welgemeende "zèèèèèèèèèèèèèèèèèèèg"van Sarah oplevert. 't Komt wel in orde. En nu afwachten hé. Dinsdag naar dagzaal op controle en dan begint een volgend tijdperk voor ons.

Geen opmerkingen: