dinsdag 26 februari 2008

Eerste chemo na operatie dag 5

Vrijdag 22 februari 2008

Was me dat een nacht zeg, jawadde ééntje om "u" tegen te zeggen. Van zo'n 10 uur 's avonds ging de pomp in alarm "afsluiting onder pomp", jaja maar niks te zien, op standby zetten en terug opzetten en ... foert : terug in alarm - verpleging gebeld, alles nagekeken niks speciaals te zien noch aan pomp noch aan leidingen allez,nog eens proberen: ja dag Jan .... een ganse nacht heeft dat liedje geduurd, het zou aan de katheter liggen want als je met je arm omhoog lag liep het infuus van zodra je bewoog gedaan en alarm.... Om 4 uur 's morgens heb ik je een gelukkige verjaardag gewenst. Sweet sixteen ! Ik had het me wel anders voorgesteld.
Nadat ze een nieuwe infuuszak hadden aangehangen zo rond 5 uur en nog eens aan die naald in de cathether hadden geduwd bleek wonder boven wonder het alarm uit te blijven en konden we toch een paar uurtjes doorslapen.
Bij de eersten die jou kwamen gelukwensen met jou verjaardag was kleine Divinia. Zij had de mama de oren van haar kop gezaagd voor een cadeautje. De papa van Rick was al heel vroeg in de weer met het maken van het beslag van de wafels. In de speelzaal werd je verwacht en kreeg je cadeautjes vanwege de afdeling waaronder een foto die ze donderdag gemaakt hadden. Knap en heel leuk. Tegen de middag hing er op de afdeling een geur van vers gebakken wafels, heerlijk. Seppe kwam er mij een brengen "om eens te proeven". Dr Renard en Lucie wensten jou ook een gelukkige verjaardag en zeiden dat je 's avonds naar huis mocht, joepie !!
Het aftellen van de uren was begonnen. Het infuus liep nog tot 18 uur en zo lang zou je nog moeten wachten. We begonnen al stilaan alles in te pakken dan konden we vertrekken van zodra de naald uit de catheter zou verwijderd zijn en jouw ontslagbrief klaar was. Leen zorgde er voor dat alles netjes op tijd klaar was - dank u Leen. Dan naar huis, vlug ons omkleden want om 19u30 werden we in een restaurantje verwacht voor een verjaardagsetentje. Het was lekker en leuk maar we waren beiden blij dat we naar huis konden rond 11 u want na de vorige nacht hadden we nu toch kleine oogjes. En dan thuis zaaaalig in ons eigenste bedje dat deed deugd !
Nu 2 weken thuis 2x per week bloedcontrole en als alles goed gaat 10 maart terug naar ghb voor de volgende chemo, dan worden het wel 3 weken chemo na mekaar brrrr daar kijken we wel effen tegen op maar daar komen we ook door !

Geen opmerkingen: